Следвайте Гласове в ТелеграмУкраинските въоръжени сили ще получат многогодишен пакет от

...
Следвайте Гласове в ТелеграмУкраинските въоръжени сили ще получат многогодишен пакет от
Коментари Харесай

Столтенберг: Сега Украйна няма да получи членство в НАТО, но армията й ще бъде подпомогната дългосрочно

Следвайте " Гласове " в Телеграм

" Украинските въоръжени сили ще получат дълголетен пакет от помощ от НАТО. Това ще им разреши да преминат от руски оръжия към стандартите на НАТО и да дават отговор на равнището на съдружниците ".

Това съобщи генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг в навечерието на срещата на върха в Литва, който още веднъж повтори, че във Вилнюс Украйна няма да получи покана за участие в Алианса.

" Най-неотложната задача в този момент е да се подсигурява, че Украйна ще надделее като суверенна и самостоятелна нация в Европа. Защото, в случай че Украйна не надделее, тогава отпада въпросът за участие, който да бъде обсъждан въобще ", сподели Столтенберг в литовската столица Вилнюс.

Генералният секретар на НАТО сподели, че чака водачите на страните членки да одобряват проект за доближаване с Украйна с три детайла:

многогодишна стратегия за поддръжка за реализиране на цялостна бойна съвместимост;

надграждане на политическите връзки посредством основаване на съвет НАТО-Украйна;

потвърждаване на вероятността за участие на Украйна в НАТО.

“Очаквам водачите да потвърдят, че Украйна ще стане членка на НАТО, и да се обединят по какъв начин Украйна да се приближи до тази цел ”, сподели още Столтенберг.

Няколко американски и европейски издания оповестиха за разминавания в позициите на страните от Алианса във връзка бъдещото участие на Украйна. Всички те са съгласни, че тя не може да се причисли към НАТО преди края на войната, само че и поддържат политиката на “отворените порти ”.

Те обаче не са единомислещи до каква степен съответни обещания да дадат на Киев на срещата във Вилнюс.

Източници: epicenter.bg, 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР